İş Görüşmeleri İçin Psikolojik 5 Hile



İş görüşmesi için hazırlanırken, çoğumuz psikoloji gücünün farkında. Bazı yönler gibi bizim dış görünüşümüzün, davranışlarımızın karşımızdakinin kararını etkileyeceğine inanıyoruz ve çaba sarf ediyoruz. Karşımızdaki insanın zihninde bize olumlu bir izlenim verecek olan insan psikolojisinde kullanabileceğimiz bazı yollar var. Peki bu yollar neler? Hep beraber bakalım!


Görüşmeden önce bir poz verin



a karşısındaki bireye güven ve iyi hissettirir. Yani geniş ve açık pozlar her zaman bir adım öndedir.
 Gülümseme... Fakat sadece belli zamanlarda.
  Gülümsemeni kullan ama idareli. Adayların daha az gülümsemesi onların iş için daha uygun göründüklerini savunuyorlar. Özellikle ciddi bir tavır gerektiren işler için olacağını göstermektedir.





Açıklık ve Mantık




 Karşınızdaki bireyi etkilemek için ne çok açık olun ne de çok kapalı. Oldukça yoğun bir meslek dili bazen sizi dezavantaja götürebilir. Basit ve güçlü bir sunum sizin lehinize çalışacaktır. Açık ve mantıklı bir şekilde konuşan kişilerin daha çok teknik, rastgele gibi görünen içerikler ve çok konuşan kişilere göre daha olumlu sonuçlar göstermektedir.




Hevesli Olun




  Görüşme sırasında heyecanınızı ifade etmek için sesinizi kullanın. Kendine güvenen, açık, enerjisi yüksek bir şekilde konuşmanız daha etkili olacaktır. Endişeli, düşünceli ve özgüveni düşük adaylarda bu enerji karşı tarafa geçeceği gibi karar vermekte de büyük bir paya sahip olacaktır.




Ayna, Ayna...




  İş görüşmesine gitmeden önce ayna karşısına geçin. Ve karşınızda biri varmış gibi sunumunuzu gerçekleştirin. O sırada vücut hareketlerinizi de gözlemlemeyi sakın unutmayın. Bu prova sizin güven ve istihdamınızı arttırmak için güzel bir atmosfer oluşturacaktır.




Ve son olarak özgünlük...




  Kendiniz gibi olmayı sakın unutmayın. Yapmacıklık, samimiyetsiz görünecektir ve karşı tarafı rahatsız edecektir.




Umarım bu ip uçları sizin bir sonraki iş görüşmeleriniz için yararlı bir yazı olmuştur. Bu ip uçları kullanarak daha özgün bir şekilde kendinizi ifade edebilir şansınızı bir tık daha arttırabilirsiniz. Sevgiyle ve şükranla kalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YEMEK PROGRAMLARININ TOPLUM ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ NELERDİR?

Sosyal Fobi Nedir?

SİZE BİR TAVSİYE.