SİZE BİR TAVSİYE.


Nasıl başlasam ki? Bu satırları okuduğunuzda zihninizde kim canlanıyorsa kocaman bir sarılın. Eğer yanınızda yoksa arayın, sesini duyun. Tabii uzun zamandır yazacaktım bu konu hakkında fakat ilham bekliyordum. Nasip bugünmüş. Kafede oturup arkadaşlarımla sohbet ederken mekana bir kız geldi sadece gözleriyle konuşan. Daha sonra bir erkek...Nedense dikkatimi çekti bu çift. İşaret diliyle anlaşıyorlardı. Masadaki sohbeti bir kenara bırakıp onları izlemeye başladım. Heyecanlı bir şekilde birbirlerine bir şeyler anlatıyorlardı. Sonra çocuk arkasına bakmasını işaret etti ve aldığı hediyeyi kız arkadaşına verdi. Kız çok mutlu olmuştu. Ve çok beğendiğini sarılarak ifade etti. O zaman işte anladım ki şartlar ne olursa olsun sevgi hiçbir şeye engel olamaz. Fotoğrafta gördüğünüz satırlar ne kadar anlamlı değil mi? Sevgi öyle bir duygu ki, verdikçe artar. Hayata bakış açımızı değiştirir, güzellikleri yansıtır. Eğer bir kusurunuz varsa bırakın örtmeyin sizi sevecek insan öyle sevsin. Değişimi kendiniz için yapın. Bir insan çirkin olabilir, engeli olabilir, kısa olabilir, kel olabilir. Fakat bunların hiçbiri sevmesine, sevgi beslemesine engel olamaz. Zaten bir insanı severken de seçici olamazsınız ki. Kalbinizi programlayamazsınız. Güzellik geçicidir arkadaşlar, yarın ne olacağını bilemiyoruz. Karakter önemli, sana karşı duruşu, saygısı, sevgisi... Mevlana; "Kimde bir güzellik varsa ödünçtür" demiş.


Bak ne güzel demiş. Şöyle hayal edelim, çok güzel/yakışıklı birine aşık oldunuz. Deli gibi seviyorsunuz. Aradan iki ay geçtikten sonra karşınızdaki insanın hasta olduğunu öğrendiniz. Bırakır mısınız? Bence bırakmazsınız. Ama bunu birlikte olmadan önce biliyor olsaydınız bunu bir engel olarak görecektiniz ve böyle bir ilişkiye başlamayacaktınız. Bilmiyorum önceden nasıldı fakat şimdiki zamanda herkes güzelliğe, dış görünüşe, havaya, cüzdana bakıyor. Ve sadece zaman geçirmek için birlikte olan birçok insan var. Sahip çıkın arkadaşlar sevdiğinize, sevdiklerinize. Eğer sevdiğinize inanıyorsanız karşınızdaki insanı bırakmayın. Ne olursa olsun mücadele edin. Bu engel sandığınız, gözünüzde büyüttüğünüz o küçücük sorunlar sizin mutluluğunuza engel olmasın. Küçük bir gülümseme sizi gün boyu mutlu edecekken birilerinin kusuru var diye bu mutluluktan vazgeçmeyin. Kimin yanında rahatsanız, kendiniz olabiliyorsanız onunla olun. Karşınıza alın demiyorum ama size destek vermeyen insanlara ne kadar çok sevdiğinizi gösterin. Şükredin. Ne olursa olsun sizi seven insanları karşınıza çıkardığı için Allah'a şükredin. Mutluysanız vazgeçmeyin. Mutsuzken de vazgeçmeyin. Çünkü hayat böyle hep düz gitmiyor. İnişler çıkışlar her zaman olur. Mutlu olmayı herkes ister önemli olan mutsuzken de beraber olmak demiş şair. İnanın bu dünya sevgiyle değişir. İnsanların fiziğine, güzelliğine, parasına bakmayın. Yakışıklı veya güzel diye de nitelendirmeyin.
 Unutmayın ki kalbi yakışıklı/güzel insan bulmaktır mühim olan. Sevgiyle ve şükranla kalın.



Yorumlar

  1. İyi hoş da öyle bi anlatmışsınız ki kim var kim yoksa sevgi göster.. haketmeyene sevgi falan gösterilmez, ben zamanında sevgimi verdim verdim sonra çok canım yandı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YEMEK PROGRAMLARININ TOPLUM ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ NELERDİR?

Sosyal Fobi Nedir?